Denna paj går utmärkt att frysa och ha i lager när gästerna kommer.
Instruktioner
- Fäst en bit bakplåtspapper mellan bottnen och kant på en form med löstagbar botten.
Smörj kanterna.
- Fyllningen:
Spara 3 dl rabarber som ska läggas överst.
Häll resten av rabarbern i en kastrull.
Mät upp sirap, potatismjöl och kanel i kastrullen.
Värm under omrörning tills blandningen bubblar upp och tjocknar.
Lyft kastrullen från plattan, ställ den i kallt vattenbad och låt den kallna.
Rör smör och socker fluffigt.
Rör ner äggen ett i sänder.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten.
Bred ut hälften av smeten i formen .
Lägg rabarberkompotten på och ovanpå den resten av smeten.
Jämna ytan.
Strö sedan rabarberbitarna på och flisad mandel överst.
Grädda i nedersta falsen i 175 grader varm ugn ca 50 minuter.
Lösgör pajen när den svalnat en aning.
Sikta pudersocker på.
Servera med vaniljsås eller glass.
Publicerat den
25 september 2010
Liknande recept
Skriv kommentar