Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Berits rabarberpaj i lager.

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Denna paj går utmärkt att frysa och ha i lager när gästerna kommer.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fäst en bit bakplåtspapper mellan bottnen och kant på en form med löstagbar botten. Smörj kanterna.
  2. Fyllningen: Spara 3 dl rabarber som ska läggas överst. Häll resten av rabarbern i en kastrull. Mät upp sirap, potatismjöl och kanel i kastrullen. Värm under omrörning tills blandningen bubblar upp och tjocknar. Lyft kastrullen från plattan, ställ den i kallt vattenbad och låt den kallna. Rör smör och socker fluffigt. Rör ner äggen ett i sänder. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Bred ut hälften av smeten i formen . Lägg rabarberkompotten på och ovanpå den resten av smeten. Jämna ytan. Strö sedan rabarberbitarna på och flisad mandel överst. Grädda i nedersta falsen i 175 grader varm ugn ca 50 minuter. Lösgör pajen när den svalnat en aning. Sikta pudersocker på. Servera med vaniljsås eller glass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.