Det här är ett vanligt rågbröd som man alltid äter i svensk Finland. Mycket gott kan inte vara utan.
Går bra att frysa.
Instruktioner
- Gräddas i 300 grader.
- Blanda ihop alla ingredienser till en passlig del, man kan lämna lite till utbakningen.
- Tänk på att den skall inte vara för hård bara så det går att baka ut.
Låt den jäsa i ca 30 minuter under duk.
- Kavla ut och ta en tallrik eller nogot annat passligt och skär runt kanten sen tar man ett glas och gör ett hål i mitten.
- Det finns färdiga brödmått att köpa.
Låt jäsa till de blir gräddningsfärdiga.
Nagga dem och sen in i ugnen.
- Grädda dem inte för länge ca 10-12 minuter, man ska känna sig för.
Lycka till.
Publicerat den
22 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Undra om det finns jästbrödmjöl att köpa i Sverige, annrs vad kan man ersätta det med ?