Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Berlinermunkar med hjortronsylt

 
  • Serverar: 35-40 portioner
Skriv ut

Munkar är inge vidare bantningsmat, men så förfärligt onyttiga är de faktiskt inte om du friterar i rapsolja och gör lite mindre munkar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ljumma mjölken till fingervärme och smula ner jästen, tillsätt ägget och mjölet blandat med socker och salt. Tillsätt även det mjuka smöret i mindre bitar och arbeta ihop till en deg. Knåda degen ordentligt tills den blir smidig. Låt jäsa övertäckt ca 40 minuter.
  2. Kavla ut degen till ca 5 mm tjocklek och ta ut rundlar, 4-5 cm i diameter, med ett kakmått eller glas. Lägg degrundlarna på en mjölad plåt och låt jäsa övertäckt i 30-40 minuter.
  3. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull. Se till att ha ett lock i närheten för att kunna kväva lågorna om oljan i värsta fall skulle fatta eld. Fritera några munkar i taget i ett par minuter på varje sida tills de blivit gyllenbruna. Sänk temperaturen om de blir bruna väldigt snabbt.
  4. Ta upp munkarna med en hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper. Doppa dem i sockret. Fyll hjortronsylten i en spritspåse, stick ett litet hål i sidan av munkarna, tryck in spritsen och fyll med lite sylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.