Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Berthas smörgåslängd

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Receptet kommer från min svärmor från början. Jätteenkel liten smörgåstårta som är mycket god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kantskär brödskivorna och lägg dem tre i rad. Blanda försiktigt gräddfil och majonnäs. Blandar man för häftigt blir gräddfilen rinnig. Skär skinkan och gurkan i små tärningar. Blanda detta med hälften av gräddfilsblandningen. Bred hälften av röran på brödet, lägg på tre nya brödskivor och bred på resten av röran.
  2. Lägg de tre sista brödskivorna ovanpå. Blanda resterande gräddfilsblandning med pepparroten (obs! försiktigt) och bred detta överst på tårtan. Lägg äggskivor längs med långsidorna och de skalade räkorna i mitten. Garnera med dill, citronskivor och gurkskivor.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • blomman76 4 augusti 2008

    Det här lät enkelt o jättegott. Hur tror du det blir om man byter ut gräddfilen mot creme fraiche?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.