Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Berthas snabba pressgurka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Detta recept fick jag av min svärmor för minst 30 år sedan. Hon tar genvägen till gurkan, och den blir precis lika god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva gurkan med osthyvel ner i en skål. Strö över saltet och blanda med gurkskivorna. Låt detta stå och dra i cirka 2 timmar.
  2. Krama därefter ur så mycket vätska som möjligt ur gurkan och lägg tillbaka i den diskade skålen. Häll den 24-procentiga ättikan över och därefter sockret. Blanda alltsammans. Låt detta stå och dra i cirka 3 timmar.
  3. Klipp persiljan och strö över gurkan. Klart!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Wiola 13 september 2009

    Vet inte vad jag gjorde för fel men den blev alldeles för salt Hälsningar wiola

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.