Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Berusade potatisar och tapenade

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vinkokt potatis med smak av oliver är ett trevligt tillbehör till allehanda kötträtter!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Berusade potatisar: Borsta potatisen väl, men skala den inte. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt potatisen svalna. Stek potatisen i olja tills den börjar bli gyllenbrun.
  2. Tillsätt timjan, salt, peppar och socker. Rulla runt potatisen. Slå på vin och puttra tills vinet kokat bort. Rör ner tapenade, slunga runt potatisen så att den ser lite smutsig ut.
  3. Tapenade: Hacka oliverna grovt. Lägg dem med de övriga ingredienserna i en matberedare och kör tills det blir en grynig massa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.