Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bestefars skägg

 
Skriv ut

Traditionell dansk kaka

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfett och socker luftigt. Tillsätt äggulorna, en i taget. Blanda mjöl och bakpulver och tillsätt detta växelvis med mjölken. Bred ut degen i en liten, 20 x 30 cm, smord långpanna. Baka i 15 minuter i 175°. Tag ut kakan och bred på ett tunnt lager jordgubbssylt.
  2. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt 1 dl av sockret under fortsatt vispning. Resten av sockret vänds ner i marängmassan. Bred ut marängen över kakan och baka i ytterligare 15 minuter. Skär i rutor.
  3. Receptet är baserat på Dansukker-produkter

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.