Ett frestande recept. Björnbären finns i frysen, ledig till helgen, så det här får bli söndagsefterrätten.
Instruktioner
- Ugn 200º.
- Riv apelsinskalet klart till fyllningen och pressa ur saften till kakan.
- Rör smör och socker poröst, rör i ägget. Rör i saften, mjölerna och bakpulvret.
- Bred ut smeten i en smort och bröad form, 24 cm i diameter och grädda längst ner i ugnen 12 minuter.
- Gör under tiden fyllningen. Blanda créme fraiche, ägg, socker och det rivna apelsinskalet.
- Ta ut kakan efter 12 minuter och häll försiktigt fyllningen över kakan och lägg på bären. Sätt in formen i ugnen ytterligaren ca 40-50 minuter, tills fyllningen har tagit ihop.
- Låt svalna och strö över florsocker. Servera med grädde eller glass och några extra björnbär.
Publicerat den
26 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Mycket god kaka serverade glass och bär sidan om, smarrigt värre!!!! Det blev succe!!!!! Ha det gott!!!!!!!!!!! Åse
Ska bjuda på denna kaka imorgon, men har redan provsmakat. Den fick helt klart mer än godkänt. Hoppas det blir något kvar att bjuda på imorgon!