- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
En mycket god och saftig tårta som jag tävlade med i Året Runts tårttävling om Sveriges 10 godaste tårtor och kom på 4:e plats.
Prova själv!
Instruktioner
- Vispa ägg och socker pösigt.
- Rör ner vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, mjölk och smör och rör/vispa ihop allt till en slät och luftig smet.
- Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant. Häll i smeten.
- Grädda smeten i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 35-40 minuter.
- Låt kakan svalna och dela den sedan i 3 bottnar.
- Häll bort det mesta av spadet på ananasen och bred ut ananasen över första botten, bred på ½ dl jordgubbssylt och hälften av marsankrämen.
- Lägg på mittenskivan. Bred på resten av jordgubbssylten, skiva bananerna och lägg runt på kakan och bred på marsankrämen.
- Lägg på sista botten och bred vispgrädde runt om och på locket.
- Garnera med frukten och låt tårtan stå svalt några timmar innan servering så den hinner safta till sig.
Publicerat den
28 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar