Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biff i folie

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bakad potatis eller pommes passar bra till dessa biffar. Fyllningen kan varieras med t ex skivade champinjoner och strimlad bacon som steks tillsammans med lite pressad vitlök och får puttra med en bottenskyla av rödvin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skålla och flå tomaterna samt tag ur kärnorna. Skär dem i tunna klyftor. Tvätta, och skär champinjonerna i skivor. Kärna ur paprikan och skär den i strimlor. Skala och finhacka löken.
  2. Smält 25 g smör i en tjockbottnad gryta eller gryta och fräs grönsakerna i 5 minuter. Tillsätt finhackad persilja och smaksätt med salt och peppar.
  3. Sätt ugnen på 250-300 grader.
  4. Platta till biffarna lätt med handen och bryn dem hastigt i torr, het stekpanna på båda sidor. Salta och peppra. Smörj 4 folieark som är ca 20x30 cm med resterande smör och lägg på biffarna. Fördela grönsakerna på de fyra arken.
  5. Vispa ur stekpannan med lite vatten och smaksätt skyn med soja, salt och peppar och häll skyn över biffarna. Vik samman till paket och lägg dem i en ugnssäker form eller långpanna och sätt in i mitten av ugnen 5-10 minuter, beroende på hur genomstekta biffarna önskas.
  6. Servera foliepaketen direkt från ugnen på tallrikar så att var och en får öppna sitt paket på tallriken.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.