Bakad potatis eller pommes passar bra till dessa biffar. Fyllningen kan varieras med t ex skivade champinjoner och strimlad bacon som steks tillsammans med lite pressad vitlök och får puttra med en bottenskyla av rödvin.
Instruktioner
- Skålla och flå tomaterna samt tag ur kärnorna. Skär dem i tunna klyftor. Tvätta, och skär champinjonerna i skivor. Kärna ur paprikan och skär den i strimlor. Skala och finhacka löken.
- Smält 25 g smör i en tjockbottnad gryta eller gryta och fräs grönsakerna i 5 minuter. Tillsätt finhackad persilja och smaksätt med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 250-300 grader.
- Platta till biffarna lätt med handen och bryn dem hastigt i torr, het stekpanna på båda sidor. Salta och peppra. Smörj 4 folieark som är ca 20x30 cm med resterande smör och lägg på biffarna. Fördela grönsakerna på de fyra arken.
- Vispa ur stekpannan med lite vatten och smaksätt skyn med soja, salt och peppar och häll skyn över biffarna. Vik samman till paket och lägg dem i en ugnssäker form eller långpanna och sätt in i mitten av ugnen 5-10 minuter, beroende på hur genomstekta biffarna önskas.
- Servera foliepaketen direkt från ugnen på tallrikar så att var och en får öppna sitt paket på tallriken.
Publicerat den
11 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar