Pröva den här lätta och festliga rätten när du har ont om tid. Servera den tillsammans med grönsaker eller enbart med bröd.
Instruktioner
- Skala och hacka löken grovt. Skölj och skär auberginen i bitar. Skala och hacka vitlöken i bitar. Skölj, kärna ur och hacka chilifrukten fint. Skölj, torka och hacka persiljan fint.
- Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs löken mjuk på medelvärme i 2 minuter. Tillsätt auberginebitarna och fräs ytterligare 2 minuter eller tills auberginen blivit ljust brun. Tillsätt vitlök, chili, spiskummin och vatten. Låt allt koka upp, sänk värmen och låt grönsakerna småsjuda medan köttet tillagas.
- Hetta upp grillen eller gör iordning en vitglödande grillbädd. Grilla köttet 10 cm från glöden 4 minuter på var sida eller till önskad genomstekning.
- Koka grönsakerna tills de har blivit nästan som en puré. Stöt dem ev med en gaffel. Blanda ner persilja och peppar och servera såsen till det nygrillade köttet.
Publicerat den
7 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar