En syrlig rödlöksmarmelad blir pricken över i
Instruktioner
- Rödlöksmarmelad:
Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Stek löken i smör ca 10 min utan att den tar färg. Tillsätt honung och vinäger, låt det koka upp 4-5 min till en tjock marmelad.
- Stek biffarna ca 2 min på varje sida i rikligt med smör. Salta och peppra. Ställ undan köttet och håll det varmt. Skölj ur stekpannan med vatten och ta tillvara på skyn till såsen.
- Sås:
Strimla och stek baconet, lägg undan hälften till garneringen. Blanda alla ingredienserna till såsen i en kastrull och koka upp under omrörning. Lägg ner baconbåtarna. Låt sjuda ett par min
- Servera biffen med sås, rödlöksmarmelad, ugnssteks potatis, kokta bönor ovh broccoli. Strö över dom sparade baconbitarna
Publicerat den
17 november 2016
Liknande recept
Skriv kommentar