Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biff med bacon och whiskysås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En syrlig rödlöksmarmelad blir pricken över i

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rödlöksmarmelad: Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Stek löken i smör ca 10 min utan att den tar färg. Tillsätt honung och vinäger, låt det koka upp 4-5 min till en tjock marmelad.
  2. Stek biffarna ca 2 min på varje sida i rikligt med smör. Salta och peppra. Ställ undan köttet och håll det varmt. Skölj ur stekpannan med vatten och ta tillvara på skyn till såsen.
  3. Sås: Strimla och stek baconet, lägg undan hälften till garneringen. Blanda alla ingredienserna till såsen i en kastrull och koka upp under omrörning. Lägg ner baconbåtarna. Låt sjuda ett par min
  4. Servera biffen med sås, rödlöksmarmelad, ugnssteks potatis, kokta bönor ovh broccoli. Strö över dom sparade baconbitarna

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.