- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
HOISINSÅS
Ostasiatisk sås av sojabönor, vitlök, chili och kryddor.
Instruktioner
- Skär köttet i lillfingerstora strimlor. Blanda hoisinsås, soja, olja, sesamolja och vinäger. Lägg köttet i såsen. Låt det marinera i några timmar. Ta upp det och låt rinna av. Spara såsen.
- Skala och skär löken i klyftor. Skala och skär moroten i skivor/slantar (genom att först göra längsgående spår/ränder i den får man morotsstjärnor).
- Hetta upp olja i en wok. Stek lök, morot och broccoli under omrörning så att de blir mjuka, men med tuggmotstånd kvar.
Ta upp grönsakerna. Hetta upp woken igen. Stek köttet i 2–3 omgångar under omrörning. Lägg tillbaka allt kött. Tillsätt grönsakerna, cashewnötterna och såsen. Hetta upp under omrörning.
- Servera med ris.
Publicerat den
28 september 2007
Liknande recept
Skriv kommentar