Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biff med grillsås från Pampas

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det kanske allra finaste biffköttet kommer från Argentina och den vidsträckta Pampasslätten. Därifrån kommer också den fantastiska marinaden chimichurri, som verkligen får det att vattnas i munnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta fram köttet i god tid så det blir rumstempererat. Vispa ihop olja och vinäger, tillsätt lök, pressa ner vitlök och rör om väl. Tillsätt röd och grön paprika och alla övriga kryddor. Smaka av.
  2. Lägg köttet i en låg form, häll på ca 2 dl av grillsåsen och marinera köttet 30 minuter. Vänd det några gånger.
  3. Fräs löken i matolja i en kastrull, häll på riset och tillsätt tomatkrosset. Smula ner buljongtärningen, rör om och låt riset koka under lock ca 20 minuter.
  4. Ta upp köttet, skrapa bort grönsaksbitarna och klappa köttet torrt med hushållspapper. Grilla det över träkol, ca 2½ minut på varje sida. Pensla med olja under tiden. Servera köttet direkt från grillen med tomatriset.
  5. Grillade majskolvar och grillade bananer är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.