Den pikanta grönpepparsåsen sätter piff på det mesta, i detta fall en mör ryggbiff på spenatbädd.
Instruktioner
- Ta fram biffarna en stund före tillagningen. Torka och putsa dem. Tina spenaten och låt rinna av.
- Hetta upp smör i en stekpanna på medelvärme. Pressa i vitlök och låt fräsa. Bryn varje biff i vitlöken ca 8 minuter totalt. Lägg biffarna på ett fat och täck med folie.
- Hacka spenaten grovt. Koka under tiden upp lite vatten i en hög kastrull. Lägg spenaten i en sil, sätt silen i kastrullen, täck med lock och ånga spenaten tills den är varm, ca 5 minuter. Låt den rinna av.
- Smält margarinet till såsen på medelvärme. Rör ner mjölet och fräs det ljusbrunt under omrörning. Späd med buljong. Tillsätt soja, tomatpuré och pepparkorn. Låt sjuda under omrörning ca 5 minuter tills såsen tjocknat. Sänk värmen och vispa ner youghurten. Koka upp och sjud i ca 5 minuter.
- Fördela spenaten på varma tallrikar. Lägg ryggbiffen på spenaten och skeda över grönpepparsås. Servera genast. Grillade tomater och knapriga vitlöksbröd är goda tillbehör.
Publicerat den
3 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
fantastiskt god sås, hade ingen matlagningsyoghurt så jag tog creme fraiche, men det gick också bra! ny favvo! :)