Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biff med grönpepparsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den pikanta grönpepparsåsen sätter piff på det mesta, i detta fall en mör ryggbiff på spenatbädd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta fram biffarna en stund före tillagningen. Torka och putsa dem. Tina spenaten och låt rinna av.
  2. Hetta upp smör i en stekpanna på medelvärme. Pressa i vitlök och låt fräsa. Bryn varje biff i vitlöken ca 8 minuter totalt. Lägg biffarna på ett fat och täck med folie.
  3. Hacka spenaten grovt. Koka under tiden upp lite vatten i en hög kastrull. Lägg spenaten i en sil, sätt silen i kastrullen, täck med lock och ånga spenaten tills den är varm, ca 5 minuter. Låt den rinna av.
  4. Smält margarinet till såsen på medelvärme. Rör ner mjölet och fräs det ljusbrunt under omrörning. Späd med buljong. Tillsätt soja, tomatpuré och pepparkorn. Låt sjuda under omrörning ca 5 minuter tills såsen tjocknat. Sänk värmen och vispa ner youghurten. Koka upp och sjud i ca 5 minuter.
  5. Fördela spenaten på varma tallrikar. Lägg ryggbiffen på spenaten och skeda över grönpepparsås. Servera genast. Grillade tomater och knapriga vitlöksbröd är goda tillbehör.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Hella1970 22 november 2010

    fantastiskt god sås, hade ingen matlagningsyoghurt så jag tog creme fraiche, men det gick också bra! ny favvo! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.