Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biff med klyftpotatis och bearnaisekräm

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Varför inte laga "biff och bea" till fredagskvällen? Här är dock såsen lite enklare på créme fraiche istället för äggulor och smör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Skölj potatisen noggrant men behåll skalen på. Skär i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Skvätt över lite olja och salta. Ugnsstek potatisen i ca 30 minuter, tills den är mjuk och har fått fin färg.
  3. Skala schalottenlöken och finhacka den. Hacka dragonen. Rör ihop créme fraiche, dijonsenap, vinäger, lök och dragon och smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen fram till servering.
  4. Pensla biffarna med lite olivolja och stek i grillpanna, 3-5 minuter på var sida beroende på skivornas tjocklek och hur genomstekt du vill ha köttet. Salta och peppra.
  5. Servera köttet nystekt med klyftpotatis, bearnaisekräm och sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.