Stekt biff med lök är en svensk klassiker – här får den mustiga löksmaken ny smakbrytning med lite friskt äppelmos.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
- Skölj potatisen väl och skär den i halvor. Lägg potatisen i en ugnssäker form eller långpanna. Pensla med smör eller olja. Stek i ugn ca 15 minuter.
- Krydda den stekta potatisen med salt och grovhackad timjan. Skala löken och skär den i skivor. Fräs löken i smör på svag värme i en stekpanna ca 10 minuter. Rör ner äppelmos eller farin. Hetta upp smöret tills det blivit gyllenbrunt i stekpannan.
- Stek biffarna i omgångar, 2 minuter per sida, beroende på hur genomstekt du vill att biffen ska vara. Salta och peppra biffarna.
- Tips! Förenkla genom att använda fryst tärnad potatis. Stek i ugn i 250°.
Publicerat den
12 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar