Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biff med ostronsås och friterad vitlök (Heijiao niurou)

 
Skriv ut

Dekorera med uppskuren grön paprika, gurka och morot. Servera som ensamrätt eller som buffé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Marinad: Blanda ingefära och risvin och låt stå ca 10 minuter. Sila risvinet för att ta bort ingefäran.
  2. Skär köttet i ca 2 cm stora tärningar. Häll på risvinet och tillsätt socker, salt och smulad buljongtärning. Rör om och låt marinera ca 30 minuter i rumstemperatur.
  3. Friterad vitlök: Skala och skär vitlöksklyftorna i tunna skivor. Hetta upp oljan i en gryta eller fritös till 120 grader. Fritera vitlöken tills den är gyllenbrun. Ta upp med en hålslev och lägg på hushållspapper. Spara oljan.
  4. Hetta upp oljan till 150 grader. Blanda köttet väl med potatismjöl. Fritera köttet ca 1 minut under omrörning. Ta upp köttet med hålslev och lägg på hushållspapper.
  5. Wokning: Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Hetta upp smöret i en wok och woka vitlöken ca 2 minuter. Tillsätt ostronsås och rör om. Blanda ner soja, risvin, vatten och socker. Låt puttra ca 1 minut. Tillsätt köttet, rör om och krydda med svartpeppar.
  6. Lägg upp köttet på fat, garnera med den friterade vitlöken och grönsakerna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.