Dekorera med uppskuren grön paprika, gurka och morot. Servera som ensamrätt eller som buffé.
Instruktioner
- Marinad: Blanda ingefära och risvin och låt stå ca 10 minuter. Sila risvinet för att ta bort ingefäran.
- Skär köttet i ca 2 cm stora tärningar. Häll på risvinet och tillsätt socker, salt och smulad buljongtärning. Rör om och låt marinera ca 30 minuter i rumstemperatur.
- Friterad vitlök: Skala och skär vitlöksklyftorna i tunna skivor. Hetta upp oljan i en gryta eller fritös till 120 grader. Fritera vitlöken tills den är gyllenbrun. Ta upp med en hålslev och lägg på hushållspapper. Spara oljan.
- Hetta upp oljan till 150 grader. Blanda köttet väl med potatismjöl. Fritera köttet ca 1 minut under omrörning. Ta upp köttet med hålslev och lägg på hushållspapper.
- Wokning: Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Hetta upp smöret i en wok och woka vitlöken ca 2 minuter. Tillsätt ostronsås och rör om. Blanda ner soja, risvin, vatten och socker. Låt puttra ca 1 minut. Tillsätt köttet, rör om och krydda med svartpeppar.
- Lägg upp köttet på fat, garnera med den friterade vitlöken och grönsakerna.
Publicerat den
8 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar