Jag gillar ryggbiff, men den bör vara rätt så marmorerad i köttet. Detta är gott.
Instruktioner
- Börja med potatisen:
Sätt ugnen på 225 grader. Häll oljan i en långpanna. Bred ut potatisen med snittsidan ned och rosta den i mitten av ugnen ca 25 minuter tills potatisen får fin färg.
- Rödlöksmarmelad:
Mjukstek löken i smöret i en vid panna utan att den tar färg. Rör i honung, vinäger och salt. Låt det sjuda utan lock i ca 10 minuter till en simmig konsistens. Ta kastrullen från värmen. Smula i osten UTAN ATT RÖRA OM.
- Biffarna:
Stek biffarna i lite matfett på näst högsta värme ca 3 minuter på varje sida. Salta och peppra. Lyft ur biffarna och vispa ur pannan med lite vatten eller rött vin.
- Servera biffarna med sparrispotatisen, rödlöksmarmeladen och skyn. Bjud gärna lätt kokta grönsaker eller en sallad till.
Publicerat den
29 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar