Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biff med svarta bönor och bananer

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I Venezuela liksom i hela Sydamerika serveras det mycket bönor av alla de slag. Den här grillade kötträtten, pabellon criollo con baranda, serveras på en bädd av svarta bönor som tillbehör till köttet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp fettet till bönorna i en stekpanna och fräs lök, paprika och vitlök under omrörning på svag värme. Salta. Tillsätt bönorna och håll det varmt.
  2. Såsen: Smält fettet i en stekpanna. Tillsätt tomaterna, löken och vitlöken. Låt det koka ihop i 5 minuter. Rör ner den hackade chilin och de övriga kryddorna. Koka i ytterligare 15 minuter.
  3. Skala bananerna och dela dem i 4 delar på längden. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek bananerna ca 2-5 minuter i oljan (den längre tiden för kokbananerna). Vänd dem efter halva tiden.
  4. Grilla köttet på en kolgrill eller i en grillpanna, ca 1-2 minuter på varje sida för rött kött eller ca 3-4 minuter för välstekt. Salta och peppra.
  5. Lägg bönorna på varma tallrikar, placera köttet ovanpå. Lägg lite sås och bananbitar på köttet. Strö över koriandern.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.