En god gumbo med chorizo och nötkött i kryddigt ris och tomatsås är en underbart värmande måltid.
Instruktioner
- Skär köttet i tunna skivor. Tärna chorizon fint. Hacka löken och tärna sellerin. Kärna ur och tärna paprikan. Hetta upp oljan i en tjockbottnad stekpanna på hög värme. Tillsätt köttet och chorizon och bryn cirka 5 minuter under omrörning tills det är väl brynt.
- Lägg i lök, selleri och paprika och fräs cirka 5 minuter tills grönsakerna har mjuknat.
- Tillsätt cajunkryddan, tomater, buljong och ris. Blanda väl, koka upp och sänk värmen.
- Låt sjuda svagt 40-56 minuter tills såsen har reducerats, smakerna blandats väl och ris och kött är färdigt och mört.
- Ta av från värmen och servera gumbon rykande het direkt ur grytan.
Publicerat den
13 augusti 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ska försöka ta mig tid att skriva ned ett gumbo recept till dig. Så du får lite grepp om hur en gumbo kan smaka.