Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biff- och shiitakenudlar Shanghai

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Nudlarna vänds i en doftande sås med biff och shiitake, en lättlagad och snabb måltid som är supergod. Endast 278 kcal/portion.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg nudlarna i kokande vatten och koka 4-5 minuter tills de flyter upp på ytan och är mjuka. Låt nudlarna rinna av och lägg dem i en skål med 1 msk av oljan, vänd nudlarna i oljan.
  2. Hetta upp oljan i en wok- eller stor teflonpanna och woka köttet 2-3 minuter tills brynt.
  3. Tillsätt vitlök, ingefära och salladslök och woka några sekunder tills vitlöken bränns vid. Tillsätt svampen och woka cirka 1 minut tills svampen börjar bli mjuk.
  4. Tillsätt kålen och bambuskotten och woka 2-3 minuter tills kålen börjar bli mjuk. Blanda ner ostronsåsen och 3 msk vatten. Woka 2 minuter och blanda väl tills ingredienserna är täckta av sås. Vänd sedan i nudlarna. Strö över lite rostade sesamfrön före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.