Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biff på rotfruktspytt med rödlökssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lite pyssel med denna maträtt, men den är väl värd mödan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225º.
  2. Bryn köttet hastigt på båda sidorna så att det får färg. Salta och peppra. Lägg köttet på eldfast fat och ställ det genast i kylskåpet. Skala och hacka löken till champinjontäcket. Fräs lök och svamp i lite matfett tills vätskan har kokat in och löken är mjuk och glansig.
  3. Tillsätt grädde och senap. Låt det puttra tills vätskan har kokat in. Smaka av. Låt det kallna. Fördela sedan champinjontäcket över biffarna. Lägg riven ost ovanpå. Ställ tillbaka fatet i kylen tills det ska stekas färdigt mitt i ugnen ca 12-18 minuter.
  4. Skala och tärna rödlöken till såsen. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt vinäger, vin, vatten och hönsbuljong. Låt såsen puttra samman några minuter. Klicka ner matfettet i omgångar. Smaka av. Vill du ha en tjockare sås rör du ner lite maizenaredning för mörka såser.
  5. Skala morötter, rotselleri, palsternacka, potatis och lök. Skär allt i tärningar. Bryn rotfrukterna i omgångar tillsammans med baconet. Salta och peppra. Lägg allt i en smord eldfast form och förvara den kallt tills den ska steka i ugnen, ca 25-30 minuter. Bjud haricotsvert med bacon om som tillbehör. Lägg 6-8 haricotsverts i en hög och vira 1 skiva bacon om. Stek det i ugnen.
  6. Fördela rotfruktspytten på fyra tallrikar. Lägg 1 biff ovanpå och garnera den eventuellt med kryddgrönt. Lägg 1 haricotsverts-rulle bredvid. Droppa på lite sås och bjud resten av såsen bredvid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.