Lite pyssel med denna maträtt, men den är väl värd mödan.
Instruktioner
- Ugn 225º.
- Bryn köttet hastigt på båda sidorna så att det får färg. Salta och peppra. Lägg köttet på eldfast fat och ställ det genast i kylskåpet.
Skala och hacka löken till champinjontäcket. Fräs lök och svamp i lite matfett tills vätskan har kokat in och löken är mjuk och glansig.
- Tillsätt grädde och senap. Låt det puttra tills vätskan har kokat in. Smaka av. Låt det kallna. Fördela sedan champinjontäcket över biffarna. Lägg riven ost ovanpå. Ställ tillbaka fatet i kylen tills det ska stekas färdigt mitt i ugnen ca 12-18 minuter.
- Skala och tärna rödlöken till såsen. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt vinäger, vin, vatten och hönsbuljong. Låt såsen puttra samman några minuter. Klicka ner matfettet i omgångar. Smaka av. Vill du ha en tjockare sås rör du ner lite maizenaredning för mörka såser.
- Skala morötter, rotselleri, palsternacka, potatis och lök. Skär allt i tärningar. Bryn rotfrukterna i omgångar tillsammans med baconet. Salta och peppra. Lägg allt i en smord eldfast form och förvara den kallt tills den ska steka i ugnen, ca 25-30 minuter.
Bjud haricotsvert med bacon om som tillbehör. Lägg 6-8 haricotsverts i en hög och vira 1 skiva bacon om. Stek det i ugnen.
- Fördela rotfruktspytten på fyra tallrikar. Lägg 1 biff ovanpå och garnera den eventuellt med kryddgrönt. Lägg 1 haricotsverts-rulle bredvid. Droppa på lite sås och bjud resten av såsen bredvid.
Publicerat den
1 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar