Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biff på ungerskt vis

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Mycket god festmat .

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen ca 12-15 minuter i lättsaltat vatten. Slå av vattnet och låt dem ånga av.
  2. Banka biffarna. Skär svamp, paprikor och lök i bitar. Fräs bitarna med smör och rapsolja i stekpanna. Koka upp grädde, rödvin och vatten. Red lätt med maizenamjölet. Tiillsätt svamp, lök och paprikablandningen, parikapulver och kalvfond. Sjud såsen 5 minuter. Salta och peppra.
  3. Stek potatisarna i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra.
  4. Stek till sist biffarna i smör och rapsolja. 2 minuter per sida för rosa i mitten, dubbla tiden för genomstekt. Krydda med salt och svartpeppar mot slutet.
  5. Servera biffarna med sås och stekt kulpotatis, samt bjud en god grönsallad till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.