Saftig rostbiff som har stekts på svag värme serveras här med smakrika tillbehör - det blir både en hälsosam och kunglig måltid.
Instruktioner
- Blanda pressad vitlök, buljong, olja, vinäger, peppar och timjan till marinaden i en stor skål. Blanda noga. Ansa, skölj och skiva salladslöken. Putsa köttet. Lätt ner köttbiten och hälften av löken i marinaden, täck över med plastfolie och ställ in i kylen 30 minuter.
- Värm ugnen till 125 grader. Torka av köttet och lägg det i en liten ugnspanna. Stek i ugnen under ca 1 timma eller tills en köttermometer visar 65-70 grader. Pensla köttet med marinaden under stekningen.
- Fräs löken och champinjonerna i en stekpanna i 5-10 minuter. Låt köttet vila inlindat i folie i ca 15 minuter och skär sedan upp det i 8 skivor. Servera köttet tillsammans med tillbehören.
Publicerat den
21 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar