- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En färsbiff som överraskar med sin fyllning av parmensan som smälter och ger god smak.
Instruktioner
- Blanda ströbrödet och vattnet och låt det svälla ett par minuter.
Rör i uppvispat ägg, löken och färsen. Salta och peppra.
Platta ut hälften av färsen till en stor biff, stor nog att rymmas i en liten stekpanna. Strö på parmesanosten och paprikapulvret och täck med resten av färsen. Nyp ihop färsen runt kanten.
Hetta upp matfettet i stekpannan.
Stek biffen i 5-6 minuter på varje sida på medelvärme.
Strö på hackad persilja och servera direkt ur pannan.
Stek cocktailtomaterna lätt i lite olja, de ska inte falla sönder. Krydda med salt och peppar och strö över hackad basilika.
Serveras med potatismos.
- Tips:
Jag har gjort små biffar istället för 1 stor och det går även bra att använda vanlig hårdost.
Publicerat den
23 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack för ett jättegott recept. Jag använde älgfärs istället och det smakade super..../ Inger