Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biff surpris

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En färsbiff som överraskar med sin fyllning av parmensan som smälter och ger god smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ströbrödet och vattnet och låt det svälla ett par minuter. Rör i uppvispat ägg, löken och färsen. Salta och peppra. Platta ut hälften av färsen till en stor biff, stor nog att rymmas i en liten stekpanna. Strö på parmesanosten och paprikapulvret och täck med resten av färsen. Nyp ihop färsen runt kanten. Hetta upp matfettet i stekpannan. Stek biffen i 5-6 minuter på varje sida på medelvärme. Strö på hackad persilja och servera direkt ur pannan. Stek cocktailtomaterna lätt i lite olja, de ska inte falla sönder. Krydda med salt och peppar och strö över hackad basilika. Serveras med potatismos.
  2. Tips: Jag har gjort små biffar istället för 1 stor och det går även bra att använda vanlig hårdost.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • farmoringer 2 mars 2011

    Tack för ett jättegott recept. Jag använde älgfärs istället och det smakade super..../ Inger

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.