Visst är det bra att det finns färdig smördeg att köpa! Denna klassiska rätt kan du laga själv med gott resultat.
Instruktioner
- Låt köttet ligga i rumstemperatur en stund innan det ska tillagas. Smält lite matfett i en stekpanna, krydda och bryn filébitarna hastigt på båda sidor, låt kallna. Tina smördegsplattorna bredvid varandra på ett lätt mjölat bakunderlag. Dela plattorna i halvor och kavla ut varje halva till ca 15x15 cm.
- Lägg köttet på mitten av smördegen. Vik degen upp över köttet och foga samman till ett paket. Lägg knytena på en tallrik och ställ i frysen 15 minuter.
- Värm ugnen till 225 grader. Lägg knytena på bakpappersklädd plåt. Pensla degen med uppvispat ägg. Placera en köttermometer i en av köttbitarna. Grädda tills smördegen är ljusbrun och innetemperaturen på köttet är 70 grader, ca 25 minuter.
- Såsen: Hetta upp lite olja i en stekpanna. Lägg i vitlök, lök och morot och låt steka mjuka ca 8 minuter. Tillsätt buljong, rödvin, senap och timjan. Sjud under omrörning tills såsen tjocknar. Sila såsen. Servera.
Publicerat den
24 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar