Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biff Wellington

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Visst är det bra att det finns färdig smördeg att köpa! Denna klassiska rätt kan du laga själv med gott resultat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt köttet ligga i rumstemperatur en stund innan det ska tillagas. Smält lite matfett i en stekpanna, krydda och bryn filébitarna hastigt på båda sidor, låt kallna. Tina smördegsplattorna bredvid varandra på ett lätt mjölat bakunderlag. Dela plattorna i halvor och kavla ut varje halva till ca 15x15 cm.
  2. Lägg köttet på mitten av smördegen. Vik degen upp över köttet och foga samman till ett paket. Lägg knytena på en tallrik och ställ i frysen 15 minuter.
  3. Värm ugnen till 225 grader. Lägg knytena på bakpappersklädd plåt. Pensla degen med uppvispat ägg. Placera en köttermometer i en av köttbitarna. Grädda tills smördegen är ljusbrun och innetemperaturen på köttet är 70 grader, ca 25 minuter.
  4. Såsen: Hetta upp lite olja i en stekpanna. Lägg i vitlök, lök och morot och låt steka mjuka ca 8 minuter. Tillsätt buljong, rödvin, senap och timjan. Sjud under omrörning tills såsen tjocknar. Sila såsen. Servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.