Vill du ha en äkta curryrätt med mustig smak och som är enkel att göra? Prova det här receptet med en färdig currypasta.
Instruktioner
- Putsa och skär köttet i kalopsstora tärningar. Stöt kardemumman lätt. Skala och hacka löken grovt.
- Hetta upp oljan på medelvärme i en fettsnål stekgryta. Bryn köttet runt om ca 4-5 minuter. Tillsätt kardemumma, lök, curry och gurkmeja och fräs ytterligare 5 minuter tills löken mjuknat något.
- Tillsätt tomaterna och koka upp. Lägg på lock, sänk värmen och låt eftersteka långsamt i ca 45 minuter.
- Ansa, skölj och dela broccolin i buketter och lägg ner dem i grytan. Låt koka vidare 10-15 minuter eller tills broccolin blivit lagom kokt.
- Servera currygrytan med kokt ris, ett gott bröd och en skål med naturell youghurt.
Publicerat den
22 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar