Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biffcurry från Kashmir

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Vill du ha en äkta curryrätt med mustig smak och som är enkel att göra? Prova det här receptet med en färdig currypasta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa och skär köttet i kalopsstora tärningar. Stöt kardemumman lätt. Skala och hacka löken grovt.
  2. Hetta upp oljan på medelvärme i en fettsnål stekgryta. Bryn köttet runt om ca 4-5 minuter. Tillsätt kardemumma, lök, curry och gurkmeja och fräs ytterligare 5 minuter tills löken mjuknat något.
  3. Tillsätt tomaterna och koka upp. Lägg på lock, sänk värmen och låt eftersteka långsamt i ca 45 minuter.
  4. Ansa, skölj och dela broccolin i buketter och lägg ner dem i grytan. Låt koka vidare 10-15 minuter eller tills broccolin blivit lagom kokt.
  5. Servera currygrytan med kokt ris, ett gott bröd och en skål med naturell youghurt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.