Denna heta och kryddiga indiska biffcurry är fylld av smaker och ett ljuvligt val även till bjudningen.
Instruktioner
- Lägg köttet i en skål av glas eller porslin och blanda ner gurkmejan. Blanda väl så att köttet täcks. Ställ åt sidan fram till användning.
- Hetta upp koriander- och spiskumminfrön tillsammans med chilin i en torr stekpanna och rosta under omrörning två-tre minuter tills blandningen börjar dofta. Låt svalna och lägg över i en kryddkvarn eller mortel och mal eller stöt till ett fint pulver.
- Lägg lök, vitlök och ingefära i en mixer eller matberedare eller i en mortel och mixa eller stöt till en slät pasta.
- Hetta upp oljan i en stor tjockbottnad stekpanna på hög värme. Tillsätt lökpastan och fräs åtta-tio minuter under omrörning tills gyllene. Tillsätt kryddblandningen och fräs två-tre minuter tills kryddorna börjar dofta.
- Lägg i köttet och bryn under omrörning fyra-fem minuter. Tillsätt 5 dl vatten, koka upp och sänk till låg värme. Låg köttet sjuda 75 minuter tills mört. Blanda ner citronsaft, garnera med koriander och servera.
Publicerat den
2 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar