Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biffcurry Madras

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Denna heta och kryddiga indiska biffcurry är fylld av smaker och ett ljuvligt val även till bjudningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg köttet i en skål av glas eller porslin och blanda ner gurkmejan. Blanda väl så att köttet täcks. Ställ åt sidan fram till användning.
  2. Hetta upp koriander- och spiskumminfrön tillsammans med chilin i en torr stekpanna och rosta under omrörning två-tre minuter tills blandningen börjar dofta. Låt svalna och lägg över i en kryddkvarn eller mortel och mal eller stöt till ett fint pulver.
  3. Lägg lök, vitlök och ingefära i en mixer eller matberedare eller i en mortel och mixa eller stöt till en slät pasta.
  4. Hetta upp oljan i en stor tjockbottnad stekpanna på hög värme. Tillsätt lökpastan och fräs åtta-tio minuter under omrörning tills gyllene. Tillsätt kryddblandningen och fräs två-tre minuter tills kryddorna börjar dofta.
  5. Lägg i köttet och bryn under omrörning fyra-fem minuter. Tillsätt 5 dl vatten, koka upp och sänk till låg värme. Låg köttet sjuda 75 minuter tills mört. Blanda ner citronsaft, garnera med koriander och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.