Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biffgryta, Flamländsk

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar 35 minuter
Skriv ut

Detta är ett av mina absoluta favoritrecept genom tiderna. Med ett kött så mört att det nästan smälter i munnen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugnstid : 2 timmar
  2. Sätt ugnen på 150 grader. Krydda köttet med peppar. Smält hälften av smöret och bryn köttskivorna hastigt på båda sidor. Lägg i ugnssäker form eller lergryta med lock.
  3. Skala och skiva löken och hacka vitlöken. Stek detta guldgult i resten av matfettet och fördela sedan ovanpå köttet.
  4. Häll buljong, öl och farin i pannan och låt koka upp tillsammans med kryddbuketten, som binds samman med en tråd så att man kan fiska upp den senare.
  5. Rör ihop vinäger och mjöl till en redning och vispa ner i såsen, som får sjuda någon minut. Smaksätt med salt och peppar.
  6. Häll såsen med kryddbukett över köttet och lök i formen. Lägg på lock eller täck med folie och sätt in i ugnens nedre del i ca 2 timmar. Ta bort kryddbuketten.
  7. Servera med pressad potatis.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • rosatalo 19 mars 2013

    Vad enkelt det låter, måste absolut göra detta, blir säkert gptt också. Blev genast hungrig.

  • rosatalo 30 mars 2013

    Det här var gott och enkelt att laga med få ingredienser, precis som jag vill ha det. Lite speciell smak på såsen, men god, fick en michelinstjärna av svärfar som uppskattade maten, han gillar inte gräddiga rätter så det var perfekt. Jag förstod bara inte " en tesked timjan " i kryddbuketten. Strödde på torkad timjan direkt på köttet efter att jag brynt det.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.