- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Den franska dijonsenapen är en viktig ingrediens i denna rätt.
Det är just tack vare den starka senapen som grytan får det där lilla extra stinget i smaken.
Ska du servera grytan till glutenallergiker:
byter du ut vetemjölet mot samma mängd maizena redningsmjöl.
Instruktioner
- Skär köttet i strimlor. Smält matfettet i en panna. När det är ljusgult och slutat skumma bryner du köttet i omgångar.Tar man i för mycket kyls pannan och det är svårt att få färg på köttet.
- Lägg över köttet i en låg, vid gryta, typ traktörpanna. Fräs champinjonerna,ev delade om de är stora,efter köttet i pannan.
- Tillsätt champinjonerna, strimlad purjolök, syltlök och pressad vitlök till köttet. Häll på vattnet och låt småputtra ca 20 minuter.
- Vispa ellerskaka ihop mjöl och grädde. Red av grytan med detta. Krydda med senap och dragon. Låt koka 3-5 min.
- Smaka av med soja, ev salt och peppar. Servera med ris,och tunna purjolöksringar.
Publicerat den
26 februari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En mycket god och mustig rätt som jag gjort flera gånger. Fungerar perfekt om bjudrätt!