Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biffgryta i rosépepparsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kanongod!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela purjolökarna på längden och skölj noga. Strimla dem fint och lägg i en gryta med matfettet. Pressa ner vitlöken och rör om tills allt är glansigt. Tillsätt grädde, mjölk och späd på med lite vatten så det täcker löken ordentligt. Rör i fonden, buljongtärningen, lite salt och rosepepparen. Låt allt puttra i ca10 minuter.
  2. Strimla köttet under tiden och stek den hastigt i mycket het panna, lite i taget. Vänd ner köttet i såsen och låt allt småputtra i 15-20 minuter. Ev. smaka av med mer fond och kryddor.
  3. Serveringsförslag: potatis, pasta eller ris, plus en sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • hillan66 20 mars 2009

    Jag gjorde den här grytan ikväll och jag kan bara hålla med att den är kanongod! Helt super!! Jag marinerade lövbiffen före enligt ett recept som jag har själv, "Marinerad fläskfilé". Det förstärkte vitlökssmaken och det blev bara sååå gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.