Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biffspett med ingefära, vitlök och chili

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En av huvudsmaksättarna i denna rätt är en mörk soja från Indonesien - ketjap manis. Titta på den orientaliska hyllan i din affär så finns den säkert där. Den här rätten är också perfekt att ha på ett buffébord.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet på längden i ca 3 cm breda strimlor.
  2. Riv ingefära och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en bunke. Lägg i köttet och låt det stå i kylskåp i minst 15 minuter, men gärna längre.
  3. Vecka och trä upp en strimla på varje träspett. Stek spetten i olivolja i en het panna tills köttet känns färdigt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.