Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biffstroganoff à la Jamie Oliver

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Ett gott recept skapat av den engelske kocken Jamie Oliver

Ingredienser

Instruktioner

Lägg köttet mellan två bitar plastfolie och banka ut det med en brödkavel så att det blir ½ cm tjockt, om du använder biff. Lövbiff behöver inte bankas ut. Skär köttet i fingerbreda strimlor. Blanda paprikapulver, citronskal, salt och peppar och pudra blandningen över köttet. Lägg i ytterst lite smör i en stekpanna och stek lök och vitlök mjuka på lite lägre värme än medelvärme. Öka värmen och tillsätt svamp och ytterligare en liten klick smör. stek tills svampen är gyllenbrun, ta upp och ställ åt sidan. Torka ur stekpannan med ett hushållspapper och häll i lite olivolja. Stek köttet i ca 2 min under omrörning, tills det är brynt men fortfarande lite rosa inuti för biff, genomstekt för lövbiff. Rör ner svamp- och lökblandningen, tillsätt konjaken eller vinet och låt det koka in nästan helt, i ca 1 min. Ta av pannan från värmen och rör ner gräddfil och persilja. Servera gärna med ris, saltgurka och bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.