Skivor av oxfilé som täcks av svart bönsås och chili blir en kryddig wokrätt som är klar på ett ögonblick. Svart bönsås är en karakteristisk asiatisk sås som finns på internationella hyllan i välsorterade livsmedelsbutiker eller i asiatiska butiker.
Instruktioner
- Skiva oxfilén så tunt som möjligt. Blanda 2 msk vegetabilisk olja med sesamolja i en skål. Lägg oxfiléskivorna i skålen och vänd dem så att de täcks ordentligt av oljan.
- Hacka vitlöken, finriv ingefäran och skiva chilin. Ansa salladslöken och skär den i bitar, ca 3 cm.
- Hetta upp en wokpanna på hög värme. Lägg i hälften av köttet när woken är rykande het. Woka köttet cirka 1 minut tills det blivit brynt. Lägg över köttet i en skål och ställ åt sidan. Hetta upp woken och upprepa på samma sätt med resten av köttet.
- Hetta upp resten av oljan i woken, tillsätt vitlök, ingefära, salladslök och chili och woka några sekunder så att oljan tar smak. Tillsätt den svarta bönsåsen tillsammans med vattnet och woka 1 minut. Tillsätt köttet och värm upp cirka 1 minut tills det är genomvarmt. Servera genast med ångkokt ris.
Publicerat den
30 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar