Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biffwok med bönsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Skivor av oxfilé som täcks av svart bönsås och chili blir en kryddig wokrätt som är klar på ett ögonblick. Svart bönsås är en karakteristisk asiatisk sås som finns på internationella hyllan i välsorterade livsmedelsbutiker eller i asiatiska butiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva oxfilén så tunt som möjligt. Blanda 2 msk vegetabilisk olja med sesamolja i en skål. Lägg oxfiléskivorna i skålen och vänd dem så att de täcks ordentligt av oljan.
  2. Hacka vitlöken, finriv ingefäran och skiva chilin. Ansa salladslöken och skär den i bitar, ca 3 cm.
  3. Hetta upp en wokpanna på hög värme. Lägg i hälften av köttet när woken är rykande het. Woka köttet cirka 1 minut tills det blivit brynt. Lägg över köttet i en skål och ställ åt sidan. Hetta upp woken och upprepa på samma sätt med resten av köttet.
  4. Hetta upp resten av oljan i woken, tillsätt vitlök, ingefära, salladslök och chili och woka några sekunder så att oljan tar smak. Tillsätt den svarta bönsåsen tillsammans med vattnet och woka 1 minut. Tillsätt köttet och värm upp cirka 1 minut tills det är genomvarmt. Servera genast med ångkokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.