Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bigarråsylt

 
Skriv ut

Här är en mycket god bigarråsylt som jag har hittat på Internet, utdrag ur en gammal kokbok om saftning och syltning. Ingredienserna är desamma som ursprunget men måtten är helt anpassade till mina smaklökar. Vi använder sylten till frukostgröten, som marmelad på smörgås, till pannkaka eller en klick i filmjölken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka krusbär i vatten och låt saften rinna av. Reducera saften till 3 dl.
  2. Kärna ur bigarråerna. Tvätta skölj och torka kärnorna. Stöt dem en och en i mortel och plocka ur mandeln. (Gör så många du orkar, jag höll ut till ca hälften.) Skölj och snoppa krusbären. Koka krusbärssaften tillsammans med krusbären till krusbären gått sönder tillsätt socker och mandlarna. (I ursprungsreceptet ska man peta tillbaka mandeln i bigarrån men det hoppade jag över.) Tillsätt bigarråerna och ge sylten ett uppkok. Tillsätt pektin med konserveringsmedel enligt förpackningen. Häll upp på väl rengjorda upphettade burkar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.