Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bigarråtårta med touch av kola

(1 kommentar)  
Skriv ut

Saftig tårtbotten, fluffig chokladmousse, marängkräm med touch av kola som sedan toppas med bigarråer. Godare tårta får man leta efter!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner dem i smeten medan du rör med en slev tills allt är väl blandat.
  3. Använd en form med löstagbar botten. Gör en krage på formen med hjälp av ett bakplåtspapper, det gör att tårtbottnen blir högre. Klipp en remsa dubbelt så hög som formen av bakplåtspapper.
  4. Smörj kanterna på formen med smör och sätt fast pappret runt. Lägg även bakplåtspapper i bottnen och kläm fast och klipp bort överflödigt papper.
  5. Häll i smeten i formen och grädda i 45 minuter. Ställ in tårtbottnen i kylskåpet. Dela den först när den är kall.
  6. Vispa grädden ganska hårt. Smält chokladen över vattenbad, inte allt för hög värme. Vispa upp äggen och tillsätt sedan den smälta chokladen medan du vispar. Rör först ner kesella och sist den vispade grädden. Låt stå i kylen i minst 2 timmar.
  7. Häll i socker, äggvitor och pressad limesaft i en metallbunke och vispa med elvisp över vattenbad tills smeten nått 65 grader, vispa ungefär 5-6 minuter. Ta bort bunken från vattenbadet, fortsätt vispa smeten tills den kallnat, ungefär 10 minuter.
  8. Vispa i det rumsvarma smöret, lite i taget och vispa tills det blivit en jämn smet, tillsätt vaniljpulver. Vispa i florsocker, lite i taget. Tillsätt hela burken karamelliserad mjölk under vispning.
  9. Dela tårtbottnen i två eller tre delar. Bred chokladmoussen emellan. Bred ut marängkrämen över tårtan och dekorera med bigarråer och Noblessskivor runtom.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • barnbarn 8 januari 2014

    Väldigt mäktig och söt tårta. Den blev nästan äcklig. Hade den till min 60 års kalas visst gästerna åt men för mig blev den en besvikelse .Fast smaken är som baken.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.