Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bigoli in salsa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här ska det vara små sardellfiléer och äkta grekiska kalamataoliver.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med såsen. Skala och skiva löken tunt. Skala och hacka vitlöken. Hetta upp en traktörpanna med olja och fräs lök och vitlök på svag värme tills löken smälter och blir guldgul och glansig.
  2. Skär sardellfiléerna i mindre bitar, blanda ner dem i löken och låt fräsa under lock 4-5 minuter tills sardellerna smälter lite grann.
  3. Koka under tiden upp rikligt med vatten och salt (2 tsk/liter) i en stor kastrull. Lägg i pastan och koka den al dente, så att den fortfarande är spänstig. Låt den rinna av i durkslag.
  4. Vänd ihop pasta och lökblandningen i pastakastrullen, rör i oliver och kapris. Fördela pastan på varma tallrikar. Vrid över lite nymald svartpeppar och servera genast med finriven parmesanost.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.