Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bigos

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En gryträtt med surkål, kyckling, fläsk och korv. Den tillhör det polska kulturarvet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i grytbitar med 2-3 centimeters sida. Skär sidfläsket i små tärningar. Dela korvarna i större bitar. Skala och hacka löken.
  2. Bryn kött, fläsk och korv med smör i en rymlig stekgryta. När köttet fått färg tillsätts löken och värmen sänks. Löken ska inte stekas utan bara blankas av.
  3. Tillsätt surkålen. Tillsätt vatten, fond, kummin och socker. Låt grytan puttra 30 minuter. Smaka av med salt och peppar och servera med kokt potatis och grovt bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.