Nu har salladerna olika namn som bikinisallad och mingelsallad! Med goda är de!
Quinoa är bra bikinimat, smalt och gott. Grynen påminner om couscous och ska ha en lite kärna i mitten när den är färdig.
Instruktioner
- Skölj grynen noga och koka upp dem i vatten. Sila av vattnet, det kan annars smaka lite bittert. Koka quinoa i vattnet och saltet tillsammans med citrongräs och limeblad under lock. Låt koka 14 min. Slå bort ev överflödigt vatten. När du kokar en större mängd quinoa så spola den kall eller häll ut den på en plåt för att svalna. Annars är det lätt att quinoan efterkokar och blir kladdig och tråkig.
- Finhacka löken och blanda ner den i quinoan tillsammans med sesamfrön. Pressa limefrukterna och häll saften över. Salta och peppra. Dekorera med lime och salladsskott.
- Servera med en god sallad.
Publicerat den
14 juni 2008
Liknande recept
Skriv kommentar