Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Bilbanetårta

 
Bilbanetårta Bilbanetårta
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Tut, tut! Lika god som häftig och ett måste för biltokiga födelsedagsbarn.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter. Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i vattnet lite i taget.
  2. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör försiktigt ner det i ägg- och sockerblandningen. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna innan den stjälps upp.
  3. Skala och mosa bananen. Vispa vaniljsåsen hårt. Dela kakan i 3 bottnar med en vass kniv. Lägg ihop dem med ett lager banan och hälften av vaniljsåsen och ett lager med sylt och resterande vaniljsås.
  4. Vispa grädde och karamellfärg. Bred grädden på tårtan. Kavla ut marsipanen tunt på lätt mjölat bakbord. Skär eller sporra ut ca 2 cm breda remsor i snirkliga former och lägg på tårtan.
  5. Dekorera med bilar. Stick ner start, mål och hastighetsskyltar som du kan göra av t ex papper eller kartong, tejp och tandpetare.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.