Tut, tut! Lika god som häftig och ett måste för biltokiga födelsedagsbarn.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter.
Vispa ägg och socker pösigt. Vispa i vattnet lite i taget.
- Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör försiktigt ner det i ägg- och sockerblandningen. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kakan svalna innan den stjälps upp.
- Skala och mosa bananen. Vispa vaniljsåsen hårt. Dela kakan i 3 bottnar med en vass kniv. Lägg ihop dem med ett lager banan och hälften av vaniljsåsen och ett lager med sylt och resterande vaniljsås.
- Vispa grädde och karamellfärg. Bred grädden på tårtan. Kavla ut marsipanen tunt på lätt mjölat bakbord. Skär eller sporra ut ca 2 cm breda remsor i snirkliga former och lägg på tårtan.
- Dekorera med bilar. Stick ner start, mål och hastighetsskyltar som du kan göra av t ex papper eller kartong, tejp och tandpetare.
Publicerat den
21 oktober 2007
Skriv kommentar