Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Billans räkgryta

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Inte dum alls.

Ingredienser

Instruktioner

Tina räkorna genom att spola dem först i hett vatten sedan i kallt vatten och rensa dem. Skiva purjolöken i ringar. Skär paprikan i strimmlor. Fräs de rensade räkorna under omrörning i smöret tillsammans med curryn i en gryta. Häll över grädden och rör om väl. Ta upp räkorna med hålslev och lägg dom på en talrik på sidan om. Tillsätt chilisås, lite cayennepeppar, några droppar tabasco, paprikapulver, svartpeppar, purjo och paprika i grytan. Rör om väl och låt det sjuda tills gräddblandningen har tjocknat men inte längre än att paprikan behåller sin spänst. Så här långt kan man förbereda. Koka ris. Lägg i räkorna i grytan och hetta upp den igen. Servera med det kokta riset, sallad och ev painriche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.