Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Billig kycklingsoppa med soppnudlar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Koka egen buljong med kycklingvingar i stället för hel kyckling. Billigt och gott. Ni som har libsticka i trädgården tillsätter ett par blad, de ger en underbar buljongsmak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp allt till buljongen utom kycklingvingarna. Tillsätt kycklingvingarna och sjud i ca 1 timme. De ska vara riktigt välkokta. Ta upp dem och låt dem svalna. Rensa och bena ur. Sila buljongen och späd med mer vatten om alltför mycket kokat bort. Hit går det utmärkt att förbereda. Det går bra att frysa buljongen.
  2. Fräs grönsakerna till soppan i olja, häll över buljongen och sjud tills grönsakerna är mjuka. Tillsätt nudlarna tillsammans med kycklingköttet och sjud tills de är mjuka. Smaka av. Avsluta med hackad persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.