Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Billy Opels messmörssås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mordgott! Från "halv 8 hos mig" när de var hos Erik Morell i Mora. Han serverade viltkryddad oxfilé, pressad potatis och ugnsbakade rotfrukter till. Jag serverade älgkalvsfilé och hasselbackspotatis till. Allt va gott men såsen bäst!

Ingredienser

Instruktioner

Krossa enbären och bryn dem i stekpannan en liten stund. Häll på ca 4 dl vatten och viltfond. Låt det koka ihop till hälften. Tillsätt 4 dl vispgrädde och låt det hela koka ihop till simmig konsistens. Smaksätt med ca 100 g messmör, salt och viltkrydda. Vill man ha såsen tjockare kan man reda den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.