Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Birchermüsli

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Birchermüsli har fått sitt namn från Maximilian Bircher-Benner som i början av 1900-talet introducerade denna blandning av flingor, nötter och torkad frukt till sina patienter på sanatoriet i Zurichberg. Müslin blötläggs i mjölk kvällen innan den ska ätas och blandas sedan med yoghurt. Då blir den krämig och god, nästan lite som en kall gröt! Müsli på ett nytt sätt och skidåkarnas favorit mellis! Bircher-müsli är ett matigt mellanmål som du enkelt förbereder. Resultatet blir både krämigt och mättande. Toppa med färska eller frysta bär och lite ringlad honung. Mumsigt värre!

Ingredienser

Instruktioner

Blanda müsli och mjölk i en stor skål. Ställ den i kylen minst 2 timmar men gärna över natten. Blanda müslimjölken med yoghurten. Lägg upp i 4 skålar. Strö på valfri topping och ringla över honungen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.