Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Birgittas kanelkaka

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Många bunkar går det åt men gott blir det.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda margarin och socker och vispa det pösigt. Tillsätt ett ägg i taget i smeten.
  2. Blanda vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt.
  3. Blanda gräddfilen, går bra med filmjölk istället, och bikarbonat.
  4. Växla mellan vetemjöl och gräddfilsblandingen då ni rör ner det i äggsmeten.
  5. Blanda fyllningen.
  6. Smörj en kakform som är på 2 liter. Varva nu ner smeten och fyllningen i formen Blanda ett par matskedar socker och kanel och strö det överst på kakan.
  7. Gräddas i ugnen i 1 timme på 175 grader

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.