Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Birgittas Leckerli

 
Skriv ut

En variant av ett klassiskt bakverk från Schweiz.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda sirap, socker och kryddor i en gryta och koka upp.
  2. Ta grytan från värmen. Tillsätt de syltade apelsinskalen samt mandel och det rivna citronskalet.
  3. Arbeta in kirsch, mjöl och bakpulver. Degen måste arbetas medan den är varm annars blir den för hård.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord. Kavla eller tryck ut degen till 20 mm tjocklek på en plåt.
  5. Låt vila några timmar, gärna över natten, i kylskåp.
  6. Grädda mitt i ugnen i 12-15 minuter i 220°.
  7. Blanda samman glasyren och bred över kakan. Skär kakan i kvadrater/rektanglar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.