Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Birgittas limpa

(3 kommentarer)  
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Så enkla och goda limpor. Inga krusiduller. Barnens självklara favorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och blanda i vattnet. Smula jästen i degbunken och lös upp jästen med lite av smör- och vattenblandningen. Blanda i övriga ingredienser och rör ihop till en smidig deg i köksmaskinen eller för hand.
  2. Låt degen jäsa i 45 minuter.
  3. Baka ut och forma degen till 8 runda limpor (2 limpor på varje plåt).
  4. Låt limporna jäsa ytterligare 40 minuter. Nagga limporna och pensla dem med ägg innan gräddning.
  5. Grädda i 175 grader i ca 20-25 minuter.
  6. Pensla gärna med litre ägg igen när du just tagit ut dem ur ugnen.
  7. Låt limporna svalna under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • flabban 6 november 2008

    Jättebra och lätthanterlig deg. Bakade ut 6 limpor (3 på varje plåt) Dom blev jättefina, men för söta för min smak så nästa gång använder jag mindre farinsocker i degen.

  • gottgris 8 november 2008

    De var så goda så det behövdes inget pålägg , kunde inte sluta äta när man väl tagit en skiva. Kommer att baka de fler gånger

  • mammakavat 8 februari 2009

    Hejsan! Har just laddat ner ditt "Birgitta limpa" recept. Undrar hur mycket det går i en pkt. farinsocker? Jag bor i Canada ....och är säker på att du inte vill att jag skall pröva med ett av våra pkt! :) Ha det så bra! Tack för receptet! åsa

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.