Så enkla och goda limpor. Inga krusiduller. Barnens självklara favorit.
Instruktioner
- Smält smöret och blanda i vattnet.
Smula jästen i degbunken och lös upp jästen med lite av smör- och vattenblandningen. Blanda i övriga ingredienser och rör ihop till en smidig deg i köksmaskinen eller för hand.
- Låt degen jäsa i 45 minuter.
- Baka ut och forma degen till 8 runda limpor (2 limpor på varje plåt).
- Låt limporna jäsa ytterligare 40 minuter.
Nagga limporna och pensla dem med ägg innan gräddning.
- Grädda i 175 grader i ca 20-25 minuter.
- Pensla gärna med litre ägg igen när du just tagit ut dem ur ugnen.
- Låt limporna svalna under bakduk.
Publicerat den
26 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättebra och lätthanterlig deg. Bakade ut 6 limpor (3 på varje plåt) Dom blev jättefina, men för söta för min smak så nästa gång använder jag mindre farinsocker i degen.
De var så goda så det behövdes inget pålägg , kunde inte sluta äta när man väl tagit en skiva. Kommer att baka de fler gånger
Hejsan! Har just laddat ner ditt "Birgitta limpa" recept. Undrar hur mycket det går i en pkt. farinsocker? Jag bor i Canada ....och är säker på att du inte vill att jag skall pröva med ett av våra pkt! :) Ha det så bra! Tack för receptet! åsa