Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biryani bombay

(1 kommentar)  
Skriv ut

En vegetarisk rätt. Den här smakrika rätten är utmärkt att äta som huvudrätt, men den går även bra att servera till qournfiléer eller vegetariska biffar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär under tiden svamp och bönor grovt. Hacka lök och skär tomaterna i 4-6 bitar. Skär paprikan i strimlor. Riv ingefäran. Finhacka chilifrukterna.
  3. Hetta upp lite olja i en tjockbottnad kastrull och fräs lök och kummin. Pressa vitlöken direkt i kastrullen, tillsätt ingefäran och fräs någon minut. Tillsätt gurkmeja, salt och chilipulver, låt puttra ett par minuter.
  4. Tillsätt svamp, bönor, tomater, paprika och chilifrukter samt sesammjölk. Rör om väl och låt puttra i 10 minuter. Tillsätt mynta, koriander och kanel.
  5. Blanda röran med det färdigkokta riset.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Biinii 5 mars 2012

    Denna rätten var väldigt god och uppskattades här hemma! Kommer garanterat göras igen! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.