En vegetarisk rätt.
Den här smakrika rätten är utmärkt att äta som huvudrätt, men den går även bra att servera till qournfiléer eller vegetariska biffar.
Instruktioner
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Skär under tiden svamp och bönor grovt.
Hacka lök och skär tomaterna i 4-6 bitar. Skär paprikan i strimlor. Riv ingefäran. Finhacka chilifrukterna.
- Hetta upp lite olja i en tjockbottnad kastrull och fräs lök och kummin.
Pressa vitlöken direkt i kastrullen, tillsätt ingefäran och fräs någon minut.
Tillsätt gurkmeja, salt och chilipulver, låt puttra ett par minuter.
- Tillsätt svamp, bönor, tomater, paprika och chilifrukter samt sesammjölk. Rör om väl och låt puttra i 10 minuter.
Tillsätt mynta, koriander och kanel.
- Blanda röran med det färdigkokta riset.
Publicerat den
28 mars 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Denna rätten var väldigt god och uppskattades här hemma! Kommer garanterat göras igen! :)