Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Biscotti di mandorla siciliani- Italienska mandelkakor

 
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Små, söta kakor bakade på mandelmjöl efter sicilianskt recept. Det går utmärkt att byta ut cocktailbären mot till exempel hela mandlar eller en chokladbit. Glutenfritt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mandelmjöl och socker. Vispa upp äggvitorna lätt med bittermandelaromen. Rör ihop allt till en marsipanliknande deg.
  2. Lägg degen i en spritspåse och spritsa ut ca 30 kakor på en plåt med bakplåtspapper. Pudra dem med florsocker. Ställ in plåten i kylen i 1 timme.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Ta ut plåten ur kylen och tryck ner ett cocktailbär i mitten av varje kaka. Grädda kakorna mitt i ugnen i 8-12 minuter, tills de börjar få färg. Låt dem svalna och pudra över lite florsocker vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.